Međugorje

mjesto ljubavi, vjere, mira…

Kako objasniti toliku posebnost i značaj ovog malog hercegovačkog sela? Kako objasniti tu milost s neba koja već gotovo 40 godina okuplja vjernike iz svih dijelova svijeta?

Kako objasniti milijune ljudskih srdaca koji ovdje svakodnevno svjedoče vjeru, nadu i Božju milost?

„Pozivam vas da budete sa mnom u molitvi, počnite novi život u milosti. Odlučite se za Boga. On će vas voditi prema svetosti i križ će vam biti znak pobjede i nade“ … samo je jedna od Gospinih poruka.

Upravo taj fenomen Međugorja često je teško objasniti, no za one koji vjeruju, dovoljno je samo posjetiti ovo sveto mjesto…

Vjeruje se kako je šestero djece iz Međugorja 1981. godine doživjelo duhovno ispunjenje ukazanjem Blažene Djevice Marije. Od tada katolici diljem svijeta pohode ovaj kraj u potrazi za molitvom i snagom duhovne milosti.

Međugorje danas predstavlja jedno od najsnažnijih molitvenih i duhovnih susreta te jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu.

Međugorje je smješteno u južnom dijelu Bosne i Hercegovine, u suncem okupanoj Hercegovini, netaknute prirode i bogate povijesne baštine, zemlji kamena i krša, blage mediteranske klime, dozrjelog grožđa i vina i otvorenog srca lokalnih ljudi.

 

Comments are closed.